2021 – sammanfattningsvis

Fyller på här under säsongen och efter säsongen.

Jag odlar och jag lär mig… säsong två

  • Nu läste jag inte så himla noga när jag planterade mina tomatfrön och gjorde en tankevurpa. Sådde i såjord – och skolade om i såjord. Det och att det kanske var för kallt i rummet gjorde att de växte inte mer än någon cm. När jag kom på det så köpte jag fin tomatjord och skolade om alla småpluttar. Håller nu tummarna för att de ska ta fart! Vet inte hur jag gjorde med de jag sådde i januari, för de har kommit upp fint. Kanske hade de det varmare då, och att de fick lite mer vanlig jord vid omskolningen.
  • I mitten av april satte jag ut olika sådda blommor, pelargoner, planterade potatis i pallkrage (med fiberduk ovanpå). Vädret sa att det inte skulle bli frost men det blev det… det mesta utom persilja, machete blev förstört. Några stockrosor klarade sig fint. Lärdom: om väderprognosen säger 2-3 grader, tänk FROST!
  • Småduttade vid omskolningnarna under våren, här och där. Hade ingen särskild plats och det var trångt och krukor stöttes mot och rasade ner. LÄRDOM: Gör i ordning ett bord för detta och var alltid där. Ha jord i hinkar så det lätt går att ha en spade där och inte påsar som krullar runt sig.
  • Det gick trögt för vissa plantor. Sorgmygg? Beställ namatoder i november eftersom de inte skickar vid frostrisk. Kan ha slarvat med gödning också, lägg in i kalendern så jag inte missar att börja med det efter 2-3 veckor.

Sorter

Sallat och liknande

  • Går fint i plaslådan med lock. Trögt i pallkragar eftersom jag glömmer vattna.

 

Squash

 

Tomater

 

Ärter

 

Kål

 

Potatis

 

Morötter

 

Gurkor

 

Majs

 

Örter

Gödning och vattning

Ogräs

 

Diska krukor m.m.

 

Sniglar

 

Blommor

 

Tunneln 

Print Friendly, PDF & Email